Onbezorgd genieten van uw reis?

De vakantietijd breekt weer aan en veel mensen maken zich op voor een heerlijke tijd. Onbezorgd genieten van zon en zee, mooie natuur of een prachtige stad, bergen of bossen; iedereen gaat op zoek naar de perfecte locatie met het gewenste weer.

De vakantie is vaak tot in de puntjes voorbereid maar heeft u ook iets geregeld als u onverwacht naar huis moet?  

Sluit een reisverzekering op maat af

Zonder reisverzekering bent u op uzelf aangewezen. Sluit daarom een goede verzekering af, die bij uw persoonlijke situatie past. De meeste reisverzekeringen vergoeden de kosten van repatriëring van een overledene en de reiskosten van voortijdig terugkeren van gedupeerde vakantiegangers.

Sluit een annuleringsverzekering op maat af

Het kan ook zo zijn dat u vlak voor vertrek moet annuleren of de vakantie moet afbreken. Zonder annuleringsverzekering kunt u voor alle kosten opdraaien, tenzij er andere annuleringsvoorwaarden gelden of er sprake is van een negatief reisadvies na de boeking.

Een annuleringsverzekering dekt de kosten geheel of gedeeltelijk bij een gegronde reden van annulering, zoals werkloosheid, scheiding, zwangerschap na boeking, ziekte en overlijden.

Vraag ons naar de voorwaarden

Het is altijd aangewezen om met ons uw persoonlijke situatie te bespreken. Zo kunt u een verzekeringspakket op maat afsluiten, waarbij u kunt kiezen tussen een kortlopende of doorlopende dekking. Kortlopend is geschikt als u een of twee keer per jaar op vakantie gaat en doorlopend als u lange tijd verblijft in het buitenland, meerdere malen per jaar op vakantie gaat en als u in de buurt van een grens woont.

Extra tips bij reis- en annuleringsverzekeringen:

  • Vanwege de vrij hoge premie (percentage van reissom) bij een eenmalige kortlopende annuleringsverzekering is het interessanter om een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten.
  • Er kan een limiet zijn aan de te verzekeren reissom bij reisverzekeringen. Check uw voorwaarden!
  • Medische kosten kunnen in het buitenland hoger zijn. Mogelijk dekt een standaard ziektekostenverzekering de extra kosten niet en is een eventuele operatie in het buitenland onbetaalbaar. Check uw voorwaarden!
  • Indien een familielid al ernstig ziek is bij vertrek is het verstandig vooraf met de verzekeringsmaatschappij te overleggen wat de voorwaarden en dekkingen zijn bij een onverhoopt eerdere terugkeer.
  • U kunt door een kleine extra bijdrage een vriend of derdegraads familielid laten bijschrijven op uw reisverzekering zodat uw kosten ook gedekt zijn bij onverhoopte ziekte of overlijden van hen.

Voor vertrek:

  • Check uw polis en overleg met ons bij onduidelijkheden.
  • Noteer onze gegevens in uw vakantiedocumenten.
  • Noteer de nummers van uw paspoort of identiteitsbewijs, ziektekostenverzekering en andere belangrijke gegevens in uw vakantiedocumenten en geef deze door aan een contactpersoon die u thuis kunt bellen bij calamiteiten.

Wij wensen u een fijne en onbezorgde vakantietijd!